Optzecișidoi (29)
Luni 18
Prima zi de școală propriuzisă. Tehnologia o facem cu un profesor Ariton care seamănă f bine cu Andy Williams. Desenul nu l-am făcut. La istorie am scris. La studiul materialelor avem una cu o față ca de mort. E albă ca o placă de prefabricate.
La 2 am plecat acasă. Deocamdată stau în bancă cu Lupu Dan. După ore am plecat la mamaie.
Simt nevoia de cineva aproape. Clasa nu poate face asta. Nici Dana.
Am jucat cu Cristi forbal pe masă. Am plecat destins.
Vremea a fost rece dar cu cer variabil. +17°C.
Marți 19
Azi am avut o zi neagră. Profa de matematică e o idioată. Proful de fizică e un cretin și ca urmare ne-a pus să ne tundem. Păcat de înfățișarea lui plăcută.
În schimb cea de engleză e o bomboană. Personal nu am văzut așa profesoară de engleză. Am vorbit cu ea și am rîs pe rupte. Și cu toate astea știe să țină o clasă în frîu. E modelul de profesoară după care ar trebui să învețe toți cretinii și idioții din școala asta.
Am venit acasă obosit și a mai trebuit să lucrez și la matematică.
Vremea a fost rece cu cerul mai mult noros. +15°C.
Miercuri 20
Azi m-am sculat complet dărîmat. Am lipsit. Nu sînt singurul. Am făcut curat, mi-am făcut niște exerciții la matematică. Apoi a venit mama. Și-apoi a venit meciul CORVINUL-Sarajevo.
O minune a fotbalului. Un meci pe care dacă nu-l vedeam cu greu puteam crede că s-a întîmplat aievea. În prima repriză. Minutul 7: 0-1 apoi min. 17 0-2. Dezamăgire totală. Numai în tribune însă. Min. 39 1-2. Min. 41 2-2. Min. 45 3-2! Uimitor.
Repriza a doua. 4-2. Odată cu intrarea lui Klein acesta ratează cu poarta goală și de aici începe dezastrul. 4-3 și două minute mai tîrziu 4-4. Scor final 4-4.
DINAMO-ASTON VILLA 0-2
Joi 21
Inaugurez un tip de comentariu pe marginea evenimentelor diverse ce se petrec în lume. În acest fel elimin monotonia relativă din acest jurnal și în același timp măresc și valoarea jurnalului cu gîndurile mele despre tot ce se întîmplă. Voi însemna comentarii politice mai ales. Comentariile vor fi bineînțeles alcătuite pe baza unor fapte reale, fapte puse pe hîrtie după ce au fost trecute prin filtrul gîndirii mele. Voi începe cu 2 comentarii alcătuite în această vară.
Vineri 22 – Sîmbătă 23
Propunerile secretarului general al ONU Javier Perez de Cuellar au fost luate în serios de către cele două părți care au trecut la negocieri concrete. Francis Pinn și Nicanol Costa Mendez și-au făcut o serie de propuneri dar pînă azi nu s-a căzut la vreun acord. După părerea primului ministru al Angliei Margaret Thatcher, Argentina ar trebui să-și retragă mai întîi forțele din Malvine. După părerea lui Costa Mendez, Marea Britanie ar trebui să desființeze blocada impusă pe o rază de 200 de mile marine. După părerea noastră intervenția forțelor britanice nu constituie decît un gest de apărare, Malvinele fiind teritoriu britanic. Este foarte normal ca forțele regale să reacționeze așa cum au făcut-o, la o încălcare a granițelor țării. În timp ce la masa tratativelor care de fapt e un adevărat front de discuții contradictorii, cele două părți se contrazic reciproc, pe adevăratul front de luptă britanicii au măcinat 2 crucișătoare, 12 avioane și 2 elicoptere Puma, pierzînd numai un portavion cu 2 avioane Harrier cu decolare verticală. În prezent forțele de intervenție pregătesc o debarcare în insule, un fel de asalt care poate fi decisiv în soarta conflictului. Argentinienii declară că sînt bine pregătiți și deplin siguri pe forțele lor. Vom vedea.
Duminică 24
După debarcarea trupelor britanice în Malvine, balanța situației s-a înclinat net în favoarea englezilor. Declarația ministrului afacerilor externe N. Costa Mendez nu a impresionat pe militarii britanici care au luat peste 900 de prizonieri argentinieni și se pregătesc să atace Port Stanley. Postul de informații de la Buenos Aires a anunțat că legătura „radio“ cu forțele din insulă de la Darwin și Goose Green, a fost întreruptă. Asta înseamnă că cei 200 de ostași plasați de-a lungul traseului Buenos Aires-Port Stanley pentru a striga informațiile primite au dispărut.